Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve sport die continu in ontwikkeling is. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Er wordt een groot beroep gedaan op het atletisch vermogen en tactisch inzicht van de spelers.

5x5 Tuesday
5x5 basketbal speel je op een heel basketbalveld met z’n tienen(5 tegen 5) De recreatieve 5x5 basketbaltrainingen zijn iedere dinsdag van 18.30 - 20.00 uur in Sporthal 1 onder leiding van de trainers van SVU basketbal. Alle basistechnieken en tactieken komen tijdens de trainingen aan bod. Je speelt ook onderlinge wedstrijden en maakt kennis met de vereniging SVU Basketbal. Om deel te nemen kan je een los basketbal abonnement kopen, maar je kan ook meedoen met je all-in membership.

3x3 Thursday
3x3 basketbal is door de FIBA in 2011 erkend als officiële discipline binnen het basketball. 3x3 Basketbal speel je met z’n zessen (3 tegen 3) op een half basketbalveld. Met inmiddels wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 basketbal uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.
3x3 is een laagdrempelige vorm van basketbal. Doordat je met z’n 3-en speelt, zijn alle deelnemers actief betrokken bij het spel en krijgt iedereen de kans om te scoren. Het is bovendien heel toegankelijk omdat 3x3 overal in de buurt (buiten/binnen) gespeeld kan worden. Ook in Nederland maakt 3x3 een enorme opmars. De door de NBB en de Gemeente Amsterdam georganiseerde Streetball Masters Zomer en Winter Tour groeit elk jaar met meer toernooien en meer deelnemers.

Ook bij Sportcentrum VU kan je 3x3 basketballen onder leiding van de trainers van SVU Basketbal.
Elke donderdag: 21.00 – 23.00 uur in sporthal 2
Om deel te nemen kan je een los basketbal abonnement kopen, maar je kan ook meedoen met je all-in membership. Als je meedoet maak je kans op gratis deelname aan de Streetball Masters zomer en winter toernooien in Amsterdam.

Met een recreatiekaart voor het basketballen mag je op dinsdagen en donderdagen mee doen met deze recreatieve trainingen.

Gratis proeftraining
Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Maximaal 1 gratis dagpas per persoon, meld je hiervoor even aan bij de balie op een van onze twee locaties.

Competitie (5x5)
Sportcentrum VU is de thuisbasis van dé studenten basketbalvereniging van de VU: SVU Basketbal. Word je lid van deze vereniging, dan is het mogelijk wedstrijden te spelen in de competitie van de Nederlandse Basketbal Bond en mee te trainen met een team op je eigen niveau. Je traint 2 keer per week op dinsdag en donderdag. Je speelt wedstrijden in het weekend. Ook organiseert SVU Basketbal door het jaar heen toernooien, feesten en andere activiteiten. Kijk voor meer info op www.svubasketbal.nl.

Trainingstijden Vereniging SVU Basketbal
Dinsdag: 21.30u – 23.00u Sporthal 1: Dames en Heren
Donderdag: 21.00 – 23.00u: Sporthal 2: Dames en Heren
Kosten: Contributie voor vereniging en NBB: €170,00 + Lidmaatschap Sportcentrum VU
Info: stuur een e-mail naar de Hoofdtrainer Urbian Vreds: u.vreds@amsterdam.nl. Kijk voor meer info op www.svubasketbal.nl of de Facebook pagina van SVU Basketbal

Periode eind aug t/m juni
Locatie Uilenstede
Abonnementstype all-in membership / los abonnement
Tarieven Ga naar Tarieven