Schaatsen

Van oktober tot maart kun je op het kunstijs van de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost onder leiding van trainer/instructeur Kees de Vrij ontdekken hoe mooi schaatsen kan zijn. In de buitenlucht, want de Jaap Edenbaan is een van de weinige onoverdekte ijsbanen van Nederland. Er zijn trainingen voor absolute beginners, voor Elfstedentochtbedwingers en alles wat daar tussen zit. Voor iedereen van elk niveau! 
Alleen studenten en pas-afgestudeerden, tot één jaar na hun afstuderen (peildatum 30 september 2015, neem bewijs mee bij inschrijving!) kunnen aan de trainingen deelnemen.  
  
Kosten
Je kosten bestaan uit het tarief voor de cursus en de entree voor de ijsbaan. Als je lid bent van studentenschaatsvereniging SKITS (lidmaatschap 65 euro + intropakket voor nieuwe leden, zie www.SKITS.nl) ben je automatisch ingeschreven als cursist; niet SKITS leden moeten zich bij het sportcentrum inschrijven voor de cursus schaatsen: heel seizoen 41 euro; half seizoen (okt - dec of jan - maart) 21 euro.
 
Voor de entree geeft de ijsbaan stevige kortingen aan studenten (zie www.jaapeden.nl). De rittenkaarten koop je bij de kassa van de ijsbaan. Je moet eenmalig een ijsbaanpas (5 euro) aanschaffen. Heb je die nog uit het verleden? Meenemen!

Voor de hoogniveau training op maandag 17.50 - 19.20 moet een speciaal abonnement à €72,50 aangevraagd worden. Dit doe je via SKITS (ook als je geen SKITS lid bent). Wees er snel bij want het aantal beschikbare abonnementen is beperkt. Klik hier voor de SKITS-pagina.
Overleg vooraf met trainer Kees de Vrij of je het vereiste niveau voor deze training hebt. Heb je zelf (nog) geen schaatsen? Geen probleem, die kunnen geleend worden. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Inschrijven
Inschrijven voor de cursus kan bij de balie van een van onze locaties (Uilenstede of VU Campus). Daarnaast is het ook mogelijk om online in te schrijven.
Hiervoor ga je naar mijn.sportcentrumvu.nl. Na in te loggen (als je al lid bent of bent geweest van Sportcentrum VU, gebruik dan dat e-mailadres en vraag je wachtwoord op via 'wachtwoord vergeten') of in te schrijven kan je onder het kopje 'Abonnementen' onder 'Aanbod' de schaatscursus vinden.
Pas afgestudeerd? Neem voor inschrijving eerst contact op met Kees@SKITS.nl.

Rooster
Voor het rooster kijk je op de website van SKITS.
Let op: de knsb training op woensdagavond behoort niet tot de cursustrainingen van Sportcentrum VU!

Over de trainingen       
De trainingen zijn gericht op het aanleren/verbeteren van je schaatstechniek én het verbeteren van je (schaats)conditie. Bochten rijden ('pootje over') staat meestal hoog op het verlanglijstje van cursisten, daar wordt dus veel aandacht aan besteed. Maar zeker niet alleen daaraan. Je mag meerdere keren per week aan trainingen deelnemen. Kies slimme combinaties. Bijv. maandagavond Social Skate voor de gezelligheid en woensdagochtend voor de trainingkwaliteit. Voor vragen over de trainingen en je niveau: bel of mail met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; 06 21275720 
 
Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aanbevolen. Verder kleding afhankelijk van de weersomstandigheden.
Sportschoenen meenemen voor de warming up. Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs. 
De trainingen gaan bijna altijd door, maar NIET tijdens onweer.
 

Periode17 oktober - 18 maart
LocatieJaap Edenbaan
Abonnementstypelos abonnement   
TarievenGa naar Tarieven