Extra informatie tennis

Cursus
In een cursus wordt de technische en tactische basis van het tennisspel geleerd of verbeterd, in een groep van maximaal 6 personen op 1 baan, 1 uur per week. Er zijn 4 cursusblokken waarvoor men zich steeds opnieuw moet inschrijven! Een cursus kent drie niveaus, waarbij de volgende niveau-bepalingen gelden:

  • Beginners: nog nooit les gehad
  • 10 heeft minimaal 1 cursus gevolgd en weet hoe je de basisslagen FH, BH en service moet uitvoeren. Alleen de vastheid in de uitvoering ontbreekt nog
  • 9 heeft controle over de basisslagen (FH, BH en service) en kan hiermee een rally van 10 slagen vanaf de baseline spelen en weet inmiddels hoe je de volley's en smash moet uitvoeren, combinatie van de slagen is nog lastig en heeft weinig tot geen ervaring in het spelen van officiële wedstrijden
  • 8 kan met alle slagen (FH, BH, service en netspel) een rally spelen en behoudt vastheid wanneer deze slagen gecombineerd worden (zoals oplopen en netspel) en is reeds begonnen met het spelen van officiele wedstrijden.


Training
In een training wordt vanuit de al bekende spelsituaties gewerkt aan de verbetering van technische, tactische, conditionele en mentale aspecten van het tennisspel, in een groep van max. 6 personen op 1 baan, 1 uur per week. Er zijn vier trainingsblokken waarvoor men zich steeds opnieuw moet inschrijven.

De training kent de niveau's 7, 5/6, 3/4. Let op! Voor een training kun je je alleen inschrijven als je een KNLTB-pas met minimaal één keer het niveau van de training kunt tonen en wanneer je al ervaring hebt in het spelen van officiële wedstrijden (competitie/toernooien), of in overleg met 1 van de trainers.
N.B. Bij twijfel over je eigen niveau/speelsterkte: bel Mariëlle (0611363101) of Borre (06 26638826) voordat je je inschrijft, het is de trainers toegestaan in de eerste 2 weken nog wijzigingen door te voeren in de groepssamenstelling, na overleg met de leerling.

Cardio Tennis
CardioTennis is een gehele nieuwe workout op tennisgebied. Het komt oorspronkelijk uit Florida (USA). Met CardioTennis ben je als individu in een groep van 4-10 personen met je eigen doelstellingen bezig. Het doel is het verbeteren van je conditie en het verbranden van calorieën. Dit alles gebeurt met controle van een POLAR-hartslagmeter (je traint in de voor jouw specifieke hartslagzone 65-90%HFmax) onder leiding van een trainer op motiverende muziek. Je hebt dus je eigen doelstellingen maar traint wel in een gezellige groep.

Een cardio tennistraining duurt een uur. U werkt de gehele training met racket en bal. Dit maakt elke cardio tennistraining weer tot een uitdaging. Je hoeft geen speciale materialen aan te schaffen en de training wordt op een normale tennisbaan gegeven. Tijdens een cardio tennistraining sla je heel veel ballen waardoor ook je tennisspel verbeterd, maar het is vooral erg LEUK.
Elk uur staat open voor alle niveau's en gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen.

Prive-training
Met een eigen (groeps)samenstelling (op 1 baan), op een zelf te bepalen uur (natuurlijk eerst in overleg met de trainer)
4 weken a 1 uur WO-studenten 175 euro totaal / VU(mc) medewerkers 220 euro totaal / overig 240 euro totaal
10 weken van 1 uur WO-studenten 440 euro totaal / VU(mc) medewerkers 550 euro totaal / overig 605 euro totaal

Alleen mogelijk voor studenten en VU(mc) medewerkers.
Inschrijven bij de balie op één van de twee locaties van Sportcentrum VU. Betaling per groep moet in 1 keer worden voldaan.

Voor meer informatie over tennis, mail m.spekreijse@vu.nl