Kitesurfen

Kitesurfen, wat is het? 
Kitesurfen is een spectaculaire watersport die snel te leren is. De sport is veelzijdig: je kunt gewoon lekker heen en weer varen, maar ook waanzinnig hoge sprongen maken en allerlei moves in de lucht uitvoeren. Bij kitesurfen kan er veel kracht worden opgebouwd in de kite. Als je die niet goed bestuurt, houdt dat risico's in. Daarom moet je kitesurfen nooit zelf gaan uitproberen, maar altijd eerst les nemen!

Kennismakingsclinics via Sportcentrum VU
Ben je onbekend met kitesurfen, doe dan eens mee met een kennismaking (vanaf maart t/m oktober)!
Data: worden in onderling overleg bepaald (niet op vrijdag, zaterdag, zondag) mail m.arentsen@vu.nl 
Locatie: afhankelijk van de windrichting, bij voorkeur Muiderberg, Schellinkhout of Enkhuizen, maar bij aflandige wind uitwijken naar Schellinkhout
Lesduur: 2 uur met twee of drie studenten op 1 instructeur
Doel: kennismaken met kitesurfen en kracht van kite ervaren
Kosten: 75 euro met 2 of 3 personen, huur wetsuite 10 euro pp.  Let op: je moet zelf een groepje samenstellen met twee of drie medestudenten voor de kitesurfles.

Inschrijven m.arentsen@vu.nl

      
Reguliere clinics via Sportcentrum VU
In samenwerking met kitesurfschool Frank and Free biedt SVU kitesurfclinics aan. Een clinic bestaat uit drie uur les en je kunt zelf aangeven wat het doel van de les is. Wil je alleen een keer kennismaken met de sport? Dat kan. Of wil je leren kiten om daarna zelfstandig verder te varen? Kan ook. En zo enthousiast geworden dat je all the way gaat voor de kitesurfpas? Alles is mogelijk. De lessen worden gegeven op een locatie aan het IJsselmeer in ondiep water. Je kunt  met z'n tweeën of maximaal met drie tegelijk lessen bij één instructeur. In verband met de veiligheid werkt de instructeur met één kitesurfset. Ook komt de nodige theorie aan bod. 
Kosten: €120,- voor 2 uur met 2 of 3 personen; €180,- voor 3 uur met 2 of 3 personen. Gebruik wetsuit €10,- per les, ter plekke te voldoen. Overige materialen zijn inbegrepen in het cursusgeld. Onder het wetsuit draag je zwemkleding (wordt nat). Denk om handdoek, warme kleding en zonnebril

Inschrijven: m.arentsen@vu.nl

Kitesurfpas
De kitesurfpas wordt uitgegeven door het Watersportverbond. De pas vermeldt alle belangrijke aspecten van het kitesurfen: veiligheid, materiaalkeuze, weersvoorspelling, vaarregels en natuurlijk alle vaardigheden om veilig te kunnen kiten. Jouw vorderingen worden erop bijgehouden. Heb je alle facetten goed doorlopen, dan kun je op vertoon van deze pas overal (in binnen- en buitenland) kitesurfmateriaal huren en zelfstandig op een veilige manier varen. Om deze kitesurfpas te behalen heb je gemiddeld 9 uur kitesurfles nodig.

Kitesurfschool Frank and Free
Frank and Free is opgericht door Frank van der Horst, die – van oorsprong windsurfer – jaren geleden verslingerd is geraakt aan kitesurfen. Frank is inmiddels gediplomeerd kitesurfinstructeur. Eerder was hij jarenlang gymnastiekleraar en sporttrainer en hij heeft dus veel ervaring met lesgeven. Door deze achtergrond geeft hij volgens een duidelijke en logische methode les en kan hij goed fouten analyseren en corrigeren. In tegenstelling tot veel andere kitesurfscholen kun je helemaal zelf bepalen wanneer, waar (wel afhankelijk van de windrichting) en met wie je wilt lessen. Frank and Free biedt kitesurfles op maat! 

www.kitesurfschool-frankandfree.nl